Første person: Den indonesiske power ranger

Kendt under sit kaldenavn var Ega en af ​​15 kvinder udvalgt til at deltage i det FN-udviklingsprogram-støttede Perempuan Inspiratif Mitra Polhut-initiativ (Inspiring Women to Partner with Forest Rangers), som har til formål at beskytte Bogani Nani Wartabone National Park og give muligheder for at nærliggende samfund.

Fadlun Arrayan Bonde (Ega) Gratis mp3 download

© Bogani Nani Wartabone National Park Authority/CIWT Project Indonesia

Fadlun Arrayan Bonde (Ega) Gratis mp3 download

”Jeg har altid brændt for natur og bevaring. Jeg voksede op i en landsby omgivet af skove. Begge mine bedstefædre inspirerede mig ved at dele deres lokale og traditionelle visdom og opmuntrede mig til at kende skoven og plante træer. De fortalte mig om naturens kraft og forklarede, at naturens sprog er det ældste sprog på Jorden, og derfor er vi nødt til at lytte til det.

Det er lidt mystisk. For eksempel, ifølge historier, hvis du ser en masse myrer komme op af jorden, betyder det, at det snart kommer til at regne.

Budskabet fra mine bedstefædre er, at naturens energi og sprog skal værdsættes og respekteres.

‘Mit liv ændrede sig’

Siden gymnasiet har jeg været aktiv i miljøbevægelsen, og jeg studerede internationale relationer på universitetet for at holde mit sind åbent over for, hvad der sker i verden. Jeg har altid ønsket at vende tilbage til min hjemby efter endt uddannelse.

Mit liv ændrede sig i november 2020, da jeg tilsluttede mig initiativet, det første af sin slags i Indonesien.

Vi fik grundlæggende politiuddannelse og undervisning i kommunikation, forhandling og iværksætterevner.

Vi blev også undervist i, hvordan man giver lokale landsbybeboere mulighed for at finde alternative bæredygtige levebrød og arbejde tættere sammen med nationalparkens myndigheder.

Jeg lærte, hvad rangers gør og blev mere passioneret omkring arbejdet. Nu er jeg virkelig stolt over at tjene samfundet.

Fællesskabets rangers hjælper med at beskytte truede arter. Der er pattedyr, krybdyr og mere end 100 fuglearter, der gør deres hjem i parken.

I samarbejde med nationalparkens skovbetjente spiller vi også en rolle i at udrydde kriminalitet og bekæmpe det ulovlige marked for fauna og flora og ulovlig handel med vilde dyr.

Jeg arbejder mindst 10 dage om måneden, men i virkeligheden tager det på grund af arbejdets karakter længere tid at investere i forhold til at få et engagement eller “købe ind” fra fællesskabet. En del af det er at bygge forbindelser.

The Inspiring Women Partners Polhut community ranger-team i Bogani Nani Wartabone National Park.

© Bogani Nani Wartabone National Park Authority/CIWT Project Indonesia

The Inspiring Women Partners Polhut community ranger-team i Bogani Nani Wartabone National Park.

‘Bevaringsdame’

Det føles meget tilfredsstillende at vide, at vores indsats kan ændre nogens liv til det bedre. Som når vi kan gøre det lettere for samfundsgrupper at få certificeringer, så de kan få adgang til bæredygtige markeder for deres produkter. Jeg tror, ​​der er så meget mere, jeg kan gøre for naturen, men også for at forbedre mig selv og mit samfund for bedre muligheder.

Jeg føler mig opmuntret til at tale om bevaring og engagere mig mere i mit lokalsamfund. Jeg er motiveret af at tale med mennesker. Det er sjovt, men folk i min landsby tænker nu ikke kun på mig som Ega, men som “fredningsdamen”, eller den person, du skal kontakte, når du opdager mistænkelige ulovlige vildedyrshandelsaktiviteter.

Det føler jeg mig stolt over.

Inspiration på tværs af generationer

At dele viden om dyrelivet med den yngre generation får mig til at føle mig nyttig. Det vigtigste og mest meningsfulde ved mit job er at dele bevidstheden om bevarelse og vigtigheden af ​​dyreliv.

Hvis vi taler om træ, taler vi ikke kun om bladet, men også rødderne.

Hvis de er godt forberedt fra en tidlig alder, vil de bære viden om fredningen og dyrelivet med ind i fremtiden.

Kvindelige rangers hjælper med at udrydde dyrelivskriminalitet i Indonesien ved at arbejde med lokalsamfund.

© National Geographic Indonesia/Edy Susanto

Kvindelige rangers hjælper med at udrydde dyrelivskriminalitet i Indonesien ved at arbejde med lokalsamfund.

‘At tie vil ikke ændre noget’

Vores jord er aldrende og overbefolket. Det hjælper måske ikke at skrige højt, men at forblive tavs vil heller ikke ændre noget. Kvinder kan hæve vores stemmer mere og gøre Jorden til et bedre sted.

Jeg har et stort budskab til ung kvinde: vær modig. Vær ikke bange for at begynde at arbejde for bevaring. Du skal opmuntre dig selv til at tage de første skridt, fordi det første skridt er meget vigtigt. Det er ikke så skræmmende, som du tror.”

Styrkende rangers

  • Selvom kvinder spiller en afgørende rolle i forvaltningen af ​​naturressourcer og er uforholdsmæssigt påvirket af tab af biodiversitet, er de ofte udelukket fra beslutningstagning og lederskabsmuligheder, så FN’s udviklingsprogram (UNDP) lancerede en række innovative projekter i Asien-Stillehavsområdet for at ændre det.
  • Kvindelige rangers arbejder også på at beskytte jord og styrke deres samfund i Kina, Indien, Vietnam og andre lande.
  • I tråd med 2030 dagsorden for bæredygtig udviklingdisse bevaringsprojekter hjælper med at bekæmpe klimaændringer, styrke kvinder og hjælpe dem med at transformere deres samfund.

Leave a Comment